Friare luftvägar

När narkosläkare ser till att andningsvägarna hålls öppna hos en medvetslös patient brukar de böja huvudet bakåt för att vidga svalget. Dessutom stänger de munnen och skjuter underkäken framåt, så att tungan inte så lätt faller bakåt. Alla dessa knep kan man själv utnyttja mot snarkningarna.

Det är viktigt hur tjock kudde man har och hur den används. Om kudden är för hög blir det lätt så att halsen böjs för mycket och svalget blir därmed trångt. Prova själv hur tungt det känns att andas med huvudet framåtböjt i sängen istället för bakåtböjt.

Bäst är det med en tunn kudde som man också kan använda när man ligger på mage. För att förhindra att halsen böjs under natten kan man ibland ha nytta av specialkonstruerade kuddar.

Läs mer om Sovpositioner>

Eftersom vibrationerna vid snarkningar ofta medför en viss svullnad i svalget kan man inte alltid förvänta sig full effekt av åtgärder som minskar snarkningarna förrän efter ett par dagar. Man bör därför prova åtminstone en månad innan man avfärdar en behandling som verkningslös.

Denna prövotid är också förnuftig med hänsyn till att snarkningarna kan växla i svårighetsgrad från natt till natt, bl.a beroende på kroppsläget och variationer i nästäppa, trötthet eller alkoholintag.

Snarkningar blir värre om man ligger platt på rygg och minskar om man ligger på sidan eller på mage.

Åtgärder som var för sig inte ger en fullgod lösning av snarkning kan ge  en påtaglig förbättring om de sätts in samtidigt med andra antisnarklösningar. Information om egenvård>

 

 

Källa: ”Sluta snarka börja leva” Orsaker, risker, behandling av Tore Strandell (sid 53, 64 och 65).

 

2018-04-25
 

Eezyflow by Anti-Snore
Partner Sweden AB
Lyckornas Väg 11

139 53 Värmdö, Sweden
Org.nr. 556800-8865
Momsreg.nr SE556800886501

    Frågor och svar

• Om Företaget
Kontakta oss
 
Support 

 

 Köpvillkor & information
• Personuppgiftslagen
• Sortiment

        
   All rights reserved / © Copyright Eezyflow by Anti-Snore Partner Sweden AB 2015 - 2017